Saray Sarması Tatlısı malzemeleri ve yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 25 Kasım 2010 tarihinde açılan konu



  1. Malzemeler

    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    6 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı margarin
    1 paket vanilya
    1 su bardağı hindistan cevizi
    2 adet muz

    Hazırlanışı

    Derin bir tencerede; süt, toz şeker, margarin ve unu karıştırın.
    Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
    Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Büyük bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın.
    Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dökün.
    Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
    1 gece bekletin.
    Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdörtgen parçalara kesin.
    Her bir parçanın ortasına muz dilimi koyun.
    Rulo şeklinde sarın.
    Afiyet olsun.


    [​IMG]