Saray Muhallebisi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 21 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Saray Muhallebisi,
    Çikolata soslu saray muhallebisi


    [​IMG]

    Muhallebisi için malzemeler

    1 litre süt
    1 su bardağı un
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    100 gr tereyağı

    Üzeri için

    1 paket çikolata Sosu
    3,5 çay bardağı süt

    Yapılışı

    Tencereye tereyağ, un ve nişastayı alıp kısık ateşte 3 dakika kavurun.
    Sütü azar azar tencereye ekleyip sürekli karıştırın.
    Toz şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin.
    Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra vanilyasını ekleyip 3 dakika daha pişirin.
    Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra mikserle en az 10 dakika yüksek devirde çırpın.
    Fırın tepsisi ya da borcamı biraz suyla ıslatıp içine muhallebiyi dökün.
    Oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
    Çikolata sosunu 3,5 çay bardağı sütle üzerindeki tarife göre pişirin.
    Çikolata sosu ılındıktan sonra muhallebinin üzerine dökün.
    Tepsinin üzerini streç filmle kaplayın.
    Buzdolabında 1 saat soğuyana kadar bekletin.
    Dilimleyerek servis yapın.
    Muhallebiyi mikserle ne kadar çok çırparsanız kıvamı o kadar güzel olacaktır;)
    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Saray Muhallebisi Tarifi

    Gece Gece Şimdi spariş Ettireceksin =)):)