Saray Lokumu Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 5 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Saray Lokumu Nasıl Yapılır

    Saray Lokumu Tarifi Resimli

    Saray Lokumu Malzemeleri:
    Muhallebi için;
    1 lt süt
    6 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    Yarım paket margarin
    10 yemek kaşığı toz şeker

    Üzeri için;
    2 paket hindistan cevizi
    1 paket krem şanti (Krem şantinin yapımı içinde ayrıca 1 bardak soğuk süte ihtiyaç olacaktır.)
    İçerisine dövülmüş ceviz yada muz koyabilirsiniz.

    Tavsiyem muz daha çok lezzet veriyor...


    [​IMG]


    Saray Lokumu Yapılışı: Öncelikle tatlımızın muhallebisini pişiyoruz. (Biz yaptığımız tatlıyı fırın tepsisine yaydık sizde evinizde hangi tepsiyi uygun bulursanız ona yayabilirsiniz. Not: muhallebiyi ince yayarsanız sararken daha az kırılıyor ve daha güzel görünüyor.) Yayacağımız tepsinin altına hindistan cevizi döküyoruz ve muhallebiyi üzerine yayıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Bu arada krem şantiyi yapıp dondurucuda bir süre bekletiyoruz. Soğumuş olan tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve uzun şeritler halinde ve enine kesiyoruz arasına zevke göre dövülmüş ceviz ya da muz dilimi koyabilirsiniz. Daha sonra bir ucundan tutup sarıyoruz ve biraz daha hindistan cevizine bulayarak servis tabağına koyuyoruz. Bu şekilde hepsini tamamladıktan sonra biraz daha buzdolabında bekletiyoruz ve bu süper tatlı yemeğe hazır hale geliyor.

    Ben daha öncede buna benzer bir tatlı yemiştim ama yukarıdaki tarifte yapılanı ilk kez yedim harika bir lezzet. Sizinde en kısa sürede denemenizi tavsiye ederim.

    Afiyet olsun...