Şanlıurfa'ya Yöresine Özgü Tatlı

'Damak Keyfi' forumunda @yse tarafından 6 Ocak 2010 tarihinde açılan konu


  1. Şanlıurfa Yöresine Ait Tatlı


    Şanlıurfaya özgü bir tatlı. Şimdiden hepimize afiyet olsun. :D


    [​IMG]


    KREP HAMURU İÇİN
    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 çimdik tuz
    • 2 yemek kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı


    ŞERBET İÇİN
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 2.5 su bardağı su
    • 1/4 limon suyu

    HARÇ İÇİN
    • 150 gram ceviz

    YAPILIŞI:krep malzemeleri sırasıyla,yumurtalar ve şeker çırpılır,süt
    konur ve ardından un tuz koyulup elle un topağı kalmayana dek
    çırpılır.Krep hamurunu ince olacak şekilde teflonda bir defaya mahsus
    az yağlayarak 10-12 adet krep elde edilir.

    Şerbet için su şeker tencereye alınır,kaynadıktan sonra kısık ateşte
    10 dakika pişirip ocaktan almaya yakın limon suyuda katılır.

    Harç için cevizleri 180 derecede sıcak fırında 10 dakika sote edilir,soğutulur ve iri kalacak şekşlde dövülür.

    Şimdi tatlıyı servis edeceğiniz tabağa bir kat krep konur üzerine
    ceviz serpiştirilir,ve aynı işlem krep ler bitene dek bir kat krep bir
    kat ceviz devam edilir.üzerine sıcak şerbet gezdirilir.Hafif sulu
    kalır.ılık servis edilir.Ziyafet sofraları için mükemmel bir tercih


    .Afiyet olsun…