Samsunda ne yenir

Konusu 'Türkiye ile ilgili' forumundadır ve YAREN tarafından 21 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. YAREN Üye

    Samsun yöresine ait yemekler,
    Samsun yemekleri,
    Samsun yöresel yemekleri,

    Samsunda ne yenir

    Samsun'un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır.

    Yöreye ait yemekler arasında; Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.


Benzer konu başlıkları: Samsunda yenir
Forum Başlık Tarih
Karadeniz Bölgesi Samsundaki Yüzme Havuzları 3 Eylül 2012
Karadeniz Bölgesi Samsunda Hava Durumu 10 Şubat 2011
Çocuklar İçin Samsundan Doğan Güneş çocuk şarkısı 23 Ocak 2011
Türkiye ile ilgili Samsunda Gezilecek yerler 13 Mayıs 2010
Sizin kaleminizden Samsundan Birkaç Kare 30 Ağustos 2009