Samsa Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 10 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Samsa Tatlısı nasıl yapılır


    Samsa Tatlısı yapılışı


    Samsa Tatlısı Malzemeler

    Sekiz tane milyöf hamuru
    İki su bardağı toz fındık
    İki çorba kaşığı toz şeker
    Bir adet yumurta

    Şerbeti için gerekli olan malzemeler

    Üç su bardağı toz şeker
    Üç su bardağı su
    Bir dilim limon

    [​IMG]

    Samsa Tatlısı Hazırlanışı
    Tatlımızı yapmaya başlamadan önce, şerbeti hazırlıyoruz
    Bir tencereye suyu şekeri limonlu koyup, kaynatıyoruz ve ardından ılımaya bırakıyoruz
    Milföy hamurlarının dört tanesini yan yana koyup kenarlarını üst üste getirecek şekilde bastırıp birleştiriyoruz
    Diğer dört taneydi ikinci sıra olacak şekilde yan yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarına parmak uçlarıyla bastırıp kaynaştırıyoruz
    Böylece dikdörtgen tek parca bir hamur elde etmiş oluyoruz
    Bu hamurun ve tezgâhın üzerine yeteri kadar unu serpiyoruz ve hamuru olabildiğince inceltiyoruz
    Bir tabağa mutfak robotundan geçirmiş olduğumuz toz fındığı, toz şekeri ve yumurta akını koyup karıştırıyoruz
    Bu karışıma krem şanti torbasını içine koyup hamurun bir ucuna parmak kalınlığında sıkıyoruz
    Hamurun uç kısmından başlıyoruz yarısına kadar rulo yapıyoruz
    Bıçakla kesiyoruz ve kalan hamuru da aynı şekilde sarıyoruz iste
    Bitiş yerini altı getiriyoruz, Ardından her rulonun ucu üzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyorlar
    Yağladığımız fırın bir tepsisine aralarında boşluk bırakacak şekilde diziyoruz
    Hiç önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecedeki fırına tepsimizi sürüyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
    Çıkarttığınız zaman üzerine ilk başta hazırladınız şerbeti döküyoruz
    Afiyet olsun