Samossa Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Samossa Börek nasıl yapılır
    Samossa Börek yapılışı
    resimli Samossa Börek tarifi
    Samossa Börek resimli tarif

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tane kimyon
    1 çay kaşığı tane kişniş
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    1 tatlı kaşığı toz kişniş
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
    Yarım kase haşlanmış bezelye
    1 adet sivribiber
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
    Hamur için :
    Yarım kg un
    1 çorba kaşığı kekik tohumu
    Yeterince su ve tuz
    Kızartmak için : Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

    İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.

    Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.