Şambalı-Şambalı Tatlısı Resimli Tarif-Şambalı yapılışı,şambali tatlısı nasıl yapılır

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye

    irmikle yapılan tatlılar,irmik tatlıları,şam tatlısı,resimli sambali tarif, Şambalı, Şambalı Tatlısı tarifi

    Şambali Tatlısı

    [​IMG]

    Malzemeler

    3 su bardağı irmik
    2 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 kabartma tozu
    1 paket vanilya
    fıstık veya badem

    Şerbeti;
    4 su bardağı su
    5 su bardağı şeker

    Hazırlanışı

    Derin bir kapta yoğurt ve şekeri çırpın, üzerine irmik, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edin, iyice karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın (elinizi yağlayıp üzerini düzeltin).Hamurun üzerine fıstık veya badem sıralayın. 170 derecede ( 40 dakika)kızarana kadar pişirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra dilimleyin, üzerine soğuk şerbet dökün, bir tepsi ile üzerini kapatıp şurubu çekmesini bekleyin.(tatlı sıcak şerbet soğuk olacak)
    En az 12 saat sonra servis yapın. Şerbet için 4 su bardağı suya 5 su bardağı şeker ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin, soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

    [​IMG]