Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi



    Salmonlu Dil Balığı Filetosu İçin Kullanılan Malzemeler : 1 adet iri pırasa
    4 adet dil balığı (fileto edilmiş)
    80 gr. salmon füme
    10 gr. orta boy mantar
    4 adet soyulmuş kornişon turşu
    1 adet sakız kabağı
    1 adet iri boy soğan
    1 adet sıkılmış limon suyu
    2 adet patates
    1 çay fincanı krema
    1 çorba kaşığı worcester sos
    1 su bardağı balık velutesi
    4 adet taze defne yaprağı
    süslemek için
    1 çorba kaşığı kapari çiçeği
    1/8 demet maydanoz
    1/8 demet dereotu
    1 çorba kaşığı toz badem
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı konyak
    yeterince tuz
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 4
    Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi : Pırasanın dış yapraklarını 30 dk. haşlayın ve buzlu suya atın. Dil balıklarını fileto ettikten sonra incecik dövün ve çalışma tahtasını hafif ıslatarak birbirine birleştirip dizin. Salmon füme dilimlerini de üzerine sıralayıp, pirzola demiri ile vurarak birbirine pekişmesini sağlayın. Patatesleri küçük şato patates olarak haşlayın. Defne yaprağı, krema, toz badem ve baharatların dışındaki malzemeleri doğrayıp tereyağında sote edin. Baharatlarla tatlandırıp toz badem, worcester sos, dereotu ve maydanozu da ekleyin.

    Hazırladığınız için yarısını, bohça şeklindeki balık filetosunun içine yayın. Rulo şeklinde sarıp, 180°C'de 10 dk. pişirin. Pırasa yapraklarının içine sarın. Baharatlarla da dışını tatlandırın. Ve 3 dk. fırında bekletin. Kalan iç malzemenin içine beyaz şarap, konyak, krema ve balık velutesi ekleyip, sos oluncaya kadar kaynatın.

    Haşlamış olduğunuz patatesleri tereyağında sote edip üzerine maydanoz serpiştirin. Tabağın dibine sos döküp, rulo halindeki balığı eşit parçalara bölün ve tabaklara koyarak servise sunun.

    [​IMG]