Şalgam Suyunun Faydaları Nedir

'Sorun Cevaplayalım' forumunda Meryem tarafından 10 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Şalgam ve Suyunun Faydaları Nedir?

    Şalgam ve suyunun faydaları:

    - Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.
    - B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.
    - Mide ve karaciğere faydalıdır,
    - İştahı açar,
    - Kalsiyum,potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
    - Afrodizyak özelliği vardır.
    - 100 gramında 20 kalori olan şalgam,A-B-C vitamini içerir. Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
    - Vücuttaki toksinleri atmak,kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
    - İdrar söktürücü,romatizma, nikris ağrılarına, mafsal şişliklerine, böbrek kumu ve taşının dümsine, apse, dolama, kan çıbanı, donma,ergenlik sivilceleri, egzama, göğsü yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına, pekliğe, şeker hastalarına verilir.
    - Toksinleri atmaya yarayan, süt asidi, fosfor, kalsiyum, potasyum, stresiönleyip sinirleri yatıştır.
    - Şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik, kalsiyum ve madeni tuzlar içerir. Kansızlık için ideal bir ilaç olup,yaprakları da kökü gibi kalsiyum demir,bakır ve iyot içerir.
    - Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi,el ve ayağı donanlara haşlanıp lapası sürülür.
    - Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
    - Kökünün haşlanıp içilmesi sindirim güçlüğünü giderir. Nikris hastalığına iyi gelir.
    - Akciğer ve bronşları temizleyen şalgam,pekliği giderdiği gibi bazı cilt hastalıklarında da merhem gibi kullanılır.
    - Yaşlıların ayak üşümelerini gidermek için; kalın, etlice soyulmuş, 2 şalgam kabuğu, 1 çay bardağı ısırgan otu ile 1 litre suda haşlanıp haftada 2 gün ayaklar bu suyla yıkanır.