Şalgam Suyu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şalgam Suyu Nasıl Yapılır Resimli Tarifi
    Resimli Şalgam Suyu Tarifi
    Şalgam Suyu Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler
    2 Kg kırmızı havuç
    Su (havucu koyduktan sonra 10Lt'lık bidon yada kabın tamamını su ile doldurun)
    1 Avuç nohut
    2 Avuç bulgur veya settik
    Bir miktar acı süs biberi 1-2 avuç kadar yada acı severseniz arttırabilirsiniz (isterseniz süs biberlerini ayrı kurup içerken acı suyunu istediğiniz miktarda ilave edebilirsiniz.)
    Yeter miktarda tuz.
    Hazırlanışı
    Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde (yada kafanıza göre ayarlayın büyüklüğünü) parçalara ayırıyoruz ardından tuzlu suyumuzu ayarlayıp ikisini bir bidona, cam kutuya artık elinizde ne varsa, koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur(yoksa settik) ve nohutları koyup bezin ağzını bağlayıp kabımıza atıp, kabımızn ağzını iyece kapatıyoruz 10-20 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında içmeye hazır hale gelecektir. erken olmasını isterseniz suyu ısıtarak kurabilirsiniz. Olmaya doğru havuçlar iyice kırmızılaşıp suyuda kan gibi görünmeye başlayacaktır havuç kalitesine göre havuç miktarını arttırabilirsiniz.