Şalgam Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 4 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Şalgam Dolması Tarifi
    Şalgam Dolması nasıl yapılır
    Etli Şalgam Dolması Tarif i


    Şalgam Dolması Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler
    Soğan 2 orta boy 150 gram
    Maydanoz 1/2 demet 30 gram
    Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
    Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
    Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Nane 2 yemek kaşığı 2.6 gram
    Su 2 su bardağı 400 gram
    Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
    Şalgam 6 orta boy 1 kg

    Yapılışı
    Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy. Pirinci yıka, süz. Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır.
    Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur. Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz.
    Kalan suyu ve tuzu koy. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.