salep nedir salep nasıl yapılır

'Sorun Cevaplayalım' forumunda Blue tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Salep, Orchidaceae (orkideler) ailesinin birçok türünün toprakaltı yumrularından elde edilen içecek Ayrıca orkide türlerine Anadolu'da verilen genel ad Sahlepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir Kökünde 2 tane yumru vardır Gövdesi, dik ve silindirimsidir Çiçekleri salkım veya başak şeklindedir

    1 Tarif


    Evde saf salep yapmak için:
    1 tepeleme tatlı kaşığı salep ve 1 tepeleme tatlı kaşığı nişastayı (herhangi bir türü olur), biraz şekerle birlikte küçük bir kasede karıştırın Biraz ılık süt ile ezerek bulamaç haline getirin Bir yandan 2 litre süt kaynatın Kaynayan süte hazırladığınız karışımı yavaş yavaş ekleyerek bir yandan çırpın Tadına bakarak dilediğiniz kadar şeker ekleyin, kısık ateşte yarım saat kadar kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın 2 paket vanilya ekleyin Hepsi bu kadar!
    Bize 1 litre süt yeter derseniz, tatlı kaşığı yerine çay kaşığı ölçüsünü kullanın
    Salep de bir cins orkidenin yumrularından elde edilir ve bu bitki doğada gittikçe azalmaktadır

    2 Tarif


    Malzemeler
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 tatlı kaşığı patates nişastası
    • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
    • 1 su bardağı süt
    • 1 1/2 çorba kaşığı toz şeker
    • Tarçın (istenildiği takdirde)

    Tarif 2
    Teflon tencerede nişasta, patates nişastası ve pirinç ununu hafif kavurun Daha sonra süt ve toz şekeri katın
    Boza kıvamına gelene kadar pişirin Üzerine de istenildiği takdirde tarçın serpip servis yapın
     



  2. tarife hiç olmamış ancak sütlü muhallebi olmuş
     



  3. Nefis sahlep tarifi. Cok guzel oldu. Tek sorun saf sahlepin fiyati. Kilosu 225 tl civari :)