Salça soslu pırasa mücveri

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Salça soslu pırasa mücveri

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 kg pırasa
    2 yumurta
    3-4 çorba kaşığı un
    3-4 çorba kaşığı rendelenmiş Beyazpeynir
    1 demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Kızartma için sıvıyağ
    Sos için:
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı un
    1 çorba kaşığı salça
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    * Pırasaları temizleyip küçük küçük doğrayın. Teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Pırasalar soğuyunca 2 yumurta, un, beyazpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bir çatalla karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.

    * Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökün. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştırın. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Tüm malzemeyi bu şekilde kızartın.

    * Sos için; sarımsakları temizleyip ezin. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Unu ekleyip kavurun. Salça, sarımsak, şeker, tuz ve karabiberi tavaya ekleyip karıştırarak pişirin. Mücverleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.