salça nasıl yapılır

'Sorun Cevaplayalım' forumunda YAREN tarafından 26 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. salça nasıl yapılır


    Salça Yapmak İçin Malzemeler:
    10 kg biber
    10 kg domates

    Salçanın Yapılışı: biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranır. Büyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot, süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülür. Bu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdır. Çekirdek kalmamasına özen gösteriniz. Daha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız. Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayın. Kaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapın. Çıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletin. Üzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırın. Koyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin.