Salça Nasıl Yapılır-Salça Tarifi

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve Blue tarafından 25 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

  1. Blue Üye

    [​IMG]
    Malzemeler:
    10 kg biber
    10 kg domates
    Yapılışı:​
    biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranır. Büyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot, süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülür. Bu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdır. Çekirdek kalmamasına özen gösteriniz. Daha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız. Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayın. Kaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapın. Çıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletin. Üzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırın. Koyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin.


Benzer konu başlıkları: Salça Nasıl
Forum Başlık Tarih
Nasıl Yapılır? Makarna Nasıl Yapılır Salçalı 16 Mart 2013
Soru Cevap salça nedir nasıl yapılır? 7 Mart 2011
Sorun Cevaplayalım salça nasıl yapılır 26 Ocak 2011
Pratik Bilgiler Salçanın Küflenmemesi İçin 18 Aralık 2012
Salatalar Mezeler Kahvaltılık Biber Salçası 8 Mart 2012