Salça Nasıl Yapılır-Salça Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 25 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

  1. [​IMG]
    Malzemeler:
    10 kg biber
    10 kg domates
    Yapılışı: biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranır. Büyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot, süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülür. Bu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdır. Çekirdek kalmamasına özen gösteriniz. Daha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız. Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayın. Kaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapın. Çıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletin. Üzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırın. Koyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin.
     
Yükleniyor...
- Salça Nasıl Yapılır Forum Tarih
Makarna Nasıl Yapılır Salçalı Bunları biliyormusunuz 16 Mart 2013
salça nedir nasıl yapılır? Ders çalışıyorum 7 Mart 2011
salça nasıl yapılır Sorun Cevaplayalım 26 Ocak 2011
Salçanın Küflenmemesi İçin Bunları biliyormusunuz 18 Aralık 2012