Salatalık Turşusu

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Salatalık Turşusu

    Malzemeler

    5 kilo salatalık
    3 adet kereviz
    2 baş sarımsak
    1 adet ayva
    1 adet limon
    1 su bardağı nohut
    su
    tuz
    Yapılışı

    Taze salatalıklar iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delinir. aralarına limon dilimleri ve soyulmuş ayva dilimleri konur. Sarımsaklar ve kereviz soyulup yıkandıktan sonra salatalıkların arasına serpişitirilir. Daha sonra nohut ilave edilir. Salatalıkların üzerine çıkacak kadar tuzlu sukonup kavanozların ağzıhava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatılır. 3 hafta serin yerde bekletilir.
     



  2. Farklı bir tarifi varmış teşekkürler canım ellerine sağlık:f40:
     



  3. güzel bir tarif gerçekten kereviz ayrı bir lezzet veriyor denemiştim :f40:
     



  4. Aman Wish ne yapayım tarifi bea
    Yapta getir hele kütür kütür yiyelim :f106:
    Emeğine sağlık Arkadaşım.
     



  5. Evde yapılmış turşunun yerini hiçbirşey tutmuyor ama sağolsun vede Allahım sağlıklı ömürler versin anneannem benim yerime hallediyor bana hazır yemek kalıyor :f30:
    ama bir kenarda dursun tarif tabi :f40: