Salamura peynir için

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Aderito tarafından 16 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Salamura peynir için pratik bilgi


    Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde kesin. Bir kasenin yada kabın içerisine salamuralık özel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın. Sonrasında bir kabın içine bol tuzlu su hazırlayın ve bu suya yıkanmış çiğ yumurta koyarak tuzunu ölçün. Yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa tuzu tamam demektir.
    Bu hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu cam bir kavanoza boşaltıp, tuza bandırdığınız peynirleri bunun içine atın ve kapağını kapatıp serin ve hiç güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
    Peyniri k ullanacağınız zaman da, tüketeceğiniz kadar 1-2 dilim çıkarıp akşamdan soğuk suyun içine ıslatın sabah kahvaltısına kadar tamamen fazla tuzu gider ve peynirleriniz fazla yumuşamaz. Bazı kimseler salamura peyniri sıcak suya aslatırlar, yumuşamış peyniri sevenler için doğru bir yöntemdir, fakat yumuşamasını istemeyenler soğuk suda bekletsinler.