Sakızlı Paskalya Çöreği Tarfi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 21 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Ustanın Sakızlı Paskalya Çöreği Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    5,5 su b. un
    1 p. yaşmaya
    1 su b. tozşeker
    1 su b. sıvıyağ
    1 su b. süt
    3 yumurta
    1 p. damla sakızı
    1 fiske tuz

    Üzeri için
    1 yumurta sarısı
    File badem

    Hazırlanışı
    Karıştırma kabına sütü ve mayayı alarak eritin. Daha sonra üzeri için 1 sarısını ayırdıktan sonra diğer yumurtaları ilave edin. Damla sakızını az şekerle havanda döverek karışıma ekleyin. Sonrasında üzerine mısır yağını da ekleyerek sıvıları iyice çırpın. Daha sonra un,1 fiske tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırın. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir kıvam elde edin. Yoğurduğunuz hamuru 6 bezeye ayırarak rulo yapın. Boyu 1 karış olacak şekilde uzatın. Saç örgüsü şeklinde sararak 2 çörek elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek file bademleri serpin. Vaktiniz varsa 15-20 dk. kadar mayalandırın. Daha sonra 170 derecede kızarana kadar pişirin.