Sakizli istanbul muhallebisi

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 4 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sakızli istanbul muhallebisinin yapılışı

    malzemeler:

    • 6 su bardağı süt
    • 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
    •1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
    • 1 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • 25-30 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz!)
    • Nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı
    • 1 adet yumurta
    Üzerini süslemek için;
    • 2-3 kahve fincanı gülsuyu
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 3-4 yemek kaşığı kuş üzümü

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    1 Yumurta ve toz şeker orta boy bir tencereye koyulur. Üzerine buğday nişastası eklenip tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpılır.
    2 Un ve pirinç ununu ilave edilip süt azar azar aktarılır ve çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
    3 Toz haline getirilen damla sakızı da katılıp karıştırılır ve tencere kısık ateşin üzerine oturtulur. Muhallebi çırpma teli ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
    4 Kaynamaya başlayınca tereyağı ya da bitkisel margarin eklenip ocaktan alınır.Tel çırpıcı yardımıyla 1 dakika çırpılır ve henüz sıcak haldeyken kaselere paylaştırılır.
    5 Üzerleri gülsuyu, kuş üzümü ve tarçınla süslendikten sonra buzdolabında bekletilir. Soğuk ola servise sunulur