Sakızlı Güllaç...

'Damak Keyfi' forumunda Mirayy tarafından 20 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Sakızlı Güllaç

    Malzemeler:

    1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
    2 litre süt
    3 - 3,5 su bardağı toz şeker
    sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
    arasına

    1 paket sakızlı muhallebi
    yarım litre süt


    üzerine
    nar

    ceviz


    Hazırlanması:

    1-Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.

    2-Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.

    3-Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)

    4-Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.

    [​IMG]

    Afiyet Olsun

    Alıntı...
     



  2. Cevap: Sakızlı Güllaç...

    Ay nasıl canım istedi. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı.