Sakızlı Dondurma

'Damak Keyfi' forumunda Gelincik tarafından 7 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Damla Sakızılı dondurma tarifi
    Sakızlı dondurma için malzemeler:
    1 kg. Süt
    2,5 Çay bardağı toz şeker
    2 Çorba kaşığı hazır salep
    4 – 5 Adet damla sakızı

    Sakzılı dondurma yapılışı:
    # Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür.
    # Süt, alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır.
    # Kaynayan sütün üzerine salep, toz şeker ve dövülmüş sakız konur.
    # Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
    # Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak, dondurmanın sünmesi sağlanır.
    # Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır.
    # Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur, buzdolabının buzluğuna yerleştirilir.
    # Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır, alt üst edilir, tekrar buzluğa konur.
    # Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır. Arzu edildiği zaman ikram edilir.

    Not: Sakızlı dondurma, İzmir Çeşme bölgesinin sevilen lezzetidir.


    [​IMG]
     



  2. Cevap: Sakızlı Dondurma

    Sabah sabah canım istedi :) Resimdeki dondurma süper görünüyor.
     



  3. Cevap: Sakızlı Dondurma

    Çikolatalının tadını hiçbiri tutamaz diyorum :f19:
     



  4. Cevap: Sakızlı Dondurma

    bencede çok güzel görünüyor..