Sakallı Poğaça Tarifi-Sakallı Poğaça Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 3 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sakallı Poğaça Tarifi
    Sakallı Poğaça Yapılışı
    Sakallı Poğaça



    Malzemeler :


    1 yumurtanın akı



    1 su bardağı yoğurt



    1 çay bardağı sıvı yağ



    1 paket kuru (instant) maya



    1 tatlı kaşığı tuz



    1/2 tatlı kaşığı toz şeker



    aldığı kadar un



    harcı için:



    ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir



    ince kıyılmış maydanoz



    üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı



    Tarifin Hazırlanışı

    1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN
    ALINTI..