Saka Maması

'Hayvanlar Alemi' forumunda By RiZeLi tarafından 12 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Saka'nın Maması
    Saka Bakımında Mama
    Saka Maması




    Sakada yem ve mama oldukça önem taşır. Birçok üretici farklı tohumlar kullanır.

    Ağırlıklı sade yem olmakla, Pirella (beyaz yuvarlak), kenevir, keten tohumu, marul tohumu, çok az muhabbet yemi, ayrı mamalıkta da nijer veririm.

    Mama tarifim:
    Mamayı kuşlarımın sayısına göre, tüketebilecekleri kadar göz kararı yaparım.

    Malzeme : Bir tane haşlanmış yumurta, bebe bisküvisi, galeta unu da olur. Toz halinde ezerim. 1 ölçeğe (3 ölçek e vitaminli su) nemlendirici Rusk mama kullanırım (fırınlama işlemi ile buğdaydan yapılmış ek yem katkısıdır. Fırınlama işlemi ile emiş gücünü son derece fazla arttırılmıştır. Rusk nemli kalmayı devam ettirir. Diğer yumuşak yemlerle kullanıldığında tazeliği ve nemliliği devam ettirir) Rusk, suyu iyice emdikten sonra Orlüx ‘ün kurtlu, larvalı vs. Kuru mamasından 1 ölçek katarım. Yine içine, toz haline getirdiğim fındık, badem, ceviz vs. Eklerim. Yarım çay kaşığı bira mayası, mercimek tanesi kadar Spurilina, 1 çay kaşığı üzüm şekeri (glikoz şekeri eczanelerde) daha önceden çimlendirip hazırladığım tohum karışımı (kenevir, nijer, sarı buğday vs.) Bulabilirseniz deve dikeni tohumu (iyice ezin) ben ayrıca mamalıklarına canlı un kurdu da eklerim. Afiyetle kuşlarıma servis ederim.

    Mamayı fazla yaptıysanız derin dondurucudan saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınız mama, açılmadan yeteri kadar donmuş bir şekilde çıkarın ve gerisini tekrar derin dondurucudan bırakın.


    ALıntıdır.