Sahurda Yemek Önerileri

'Ramazan ve Oruç' forumunda Masal tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sahurda Ne Yemeliyiz


    Sahurda Yememiz Gereken Besinler


    Sahurda gün boyu susuz kalacağımız saati düşünerek daha hafif besinler tüketmeliyiz. Ağır hamurişleri ve kızartmalardan uzak durulmalı genelde kahvaltılık besinleri tercih etmeliyiz. Mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli. Zira protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir.

    Protein içeriği fazla gıdalar, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri için tercih edilmelidir. Aynı zamanda tokluk hissi de sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır. Yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi gıdalar; sahur için ideal seçimler arasındadır.

    Sahur kahvaltısına başlamadan önce; biraz ılık üzerine biraz daha soğuk su içip sindirim sistemini harekete geçirin. En az 3-4 dilim ekmek mutlaka tüketmelisiniz ve bu ekmek tam buğday veya tam çavdar ekmeği olmalı. Çünkü sahur öğünün sizin metabolizmanızı bütün gün canlı tutmak gibi bir görevi var. Tam buğday ekmeği daha uzun sürede ve yavaş yavaş enerjiye dönüştüğü için, daha uzun süre metabolizmanızı canlı ve hızlı tutmuş olursunuz. Beyaz ekmek veya ramazan pidesini iftarda tüketebilirsiniz.

    Sahurda yiyebileceğiniz en ideal meyve; kiraz, şeftali ve kayısıdır. Bu meyveler içerdiği; vitamin, mineral, lif ve su oranı ile ertesi gün uzun sürecek olan açlıkta metabolizmanızın destekçisi olacaktır.