Sahurda Pratik Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 7 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu


  1. Sahurda Pratik Yemek Tarifleri



    Ramazan ayında sahur vaktinde hafif yemekler yemeye dikkat etmelisiniz.Çok ağır ve yağlı yemekler gün içerisinde sizi rahatsız edecektir.Sizlere sahur vakitleri için hafif tarifler hazırladık.İşte ramazan ayında sahur vaktine özel hafif yemek tarifleri.Sahur vaktinde bu yemekleri yapamam diyorsanız en azından sağlıklı bir kahvaltı protein ağırlıklı bir sahur sofrası hazırlamanız sizin için oldukça iyi olacaktır.

    Tavuklu Salata Tarifi

    Gerekli Malzemeler

    Bir tane tavukgöğsü,bir yemek kaşığı zeytinyağı,Bir adet orta boy salatalık,dereotu,maydanoz,taze kekik,roka,fesleğen,yarım demet marul

    Hazırlanışı

    Öncelikle yapmanız gereken şey tüm yeşillikleri yıkayın daha sonra tüm yeşillikleri doğrayın ve bir servis tabağına alın.Tavuk göğüslerini yağlayın ısıtılmış yağsız tavaya alın orta derceli ateşte çevirerek pişirin ve sıcakken dilimleyin.Hazırladığınız tavuk dilimlerini salatanızın üzerine dizin istediğiniz sosları kullanın ve servis yapın afiyet olsun.

    Sahur da peynirli omlet tarifi


    Gerekli Olan Malzemeler

    Dört yumurta
    İki çorba kaşığı süt
    Yetmiş gr peynir
    yeşil soğan,bir yemek kaşığı yağ,tuz ve biber

    Peynirli Omlet Yapılışı

    Peynirli omlet yapmak için öncelikle süt ,Yumurta ve tuz iyice çırpılır.Peynir minik minik kesilir Teflon tavayı yağlayın 1 dakika orta derece ateşte ısınmasını bekleyin tavanın ortasına yumurtaları dökün hafifçe sallayın katılaşana kadar pişirin.Daha sonra üzerine peynirleri serpin omleti bir ucundan tutarak katlayın üzerini yeşil soğan ve karabiber ile süsleyin ve servis yapın.

    Sahur İçin Pratik Gözleme Tarifi

    Gerekli olan Malzemeler

    Zeytinyağı,İki su bardağı un,1 bardak ılık su yarım çay kaşığı tuz biraz yeşil soğan

    Pratik gözlemenin yapılışı

    Gözlemeyi hazırlamak için bir kaseye unu ve tuzu koyn suyu ekleyin ve güzelce yoğurun unladığınız düz bir yüzeyde 5 dakika kadar hamuru yoğurmaya devam edin.Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin.Hamur dinlenirken taze soğanları doğrayın.Hamuru 8 parçaya bölün uzunlamasına açın içine soğanı koyun gül böreği gibi kıvırın merdane ile üzerinden geçin büyük yuvarlak yapın.Yapışamayn bir tavayı kızdırın ve altını üstünü pişirin.
     



  2. Ramazanında yaklaştığına göre biraz oruç-sahur konularına göz atmakta büyük fayda var...