Sahura Ne Pişirsem

'Ramazan ve Oruç' forumunda zamaneanne tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sahur Tarifleri



    Sahura Ne Yemek Yapsam



    [​IMG]

    ÇİĞ BÖREK

    Malzemeler
    1 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı sirke
    alabildiği kadar un

    İçine
    350 gr kıyma
    2 adet soğan
    2 adet domates
    tuz,karabiber

    kızartmak için sıvıyağ

    Yapılışı
    Yoğurt,su,tuz ve sirkeyi karıştırın. Alabildiği kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 15 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için soğan ve domatesi rendeleyip, kıyma ve bahartlarla karıştırın. Ceviz büyüklüğündeki hamurları servis tabağı büyüklüğünde açıp, iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını tırtıklı bir kesiciyle kesin. Hamurları kızgın bol yağda kızartın.
    Havlu peçete üzerine alın. Sıcak servis yapın.



    ZEYTİNLİ POĞAÇA

    Malzemeler:
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı yoğurt
    1 adet yumurta(sarısı üzerine)
    1 adet kabartma tozu
    3,5 su bardağı un
    Zeytin
    Bir tutam sevgi

    Yapılışı:
    Sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın akını karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapın.İçine doğranmış zeytinleri ekleyin ve tekrar yoğurun.Yarım saat hamur dinlendirin..İstediğiniz büyüklükte kopartın ve elinizle istediğiniz şekli verin.
    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Afiyet olsun.

    VİŞNE KOMPOSTOSU

    malzemeler:

    * 1kg vişne
    * 2,5 litre su
    * 2 veya 2,5 su bardağı toz şeker
    * yarım limonun suyu

    hazırlanması:

    1. vişnelerin saplarını kopartıp yıkayın. suyunu koyup bir taşım kaynatın.

    2. şekerini ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. soğutup kaselere alın. bir parça buz ile servis yapın.