Sahur ve iftarda ne yemeli?

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Yasemin tarafından 13 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu


  1. Sahur ve iftarda lifli gıdalar yiyin




    Ramazan ayında iki ana öğünümüz var bu öğünlerde yani iftar ve sahurda mutlaka sofranızda lifli gıdalar bulundurun.Uzmanlar lifli gıdaların sahur ve iftar sofralarından eksik edilmemesi gerektiğinin hatırlatıyorlar.

    Ramazan ayında özellikle mide problemleri yaşamak istemiyorsanız alacağınız bir kaç önlem var bu önlemlerin başında yer alan lifli gıdaların tüketimi eğer Ramazan ayınd amide şikayetleriniizn artmasını istemiyorsanız bol bol sebze ve meyve yemeye çalışın zeytinyağlı sebze yemeklerini tercih edin.Çok yağlı ve ağır yemeklerden uzak durun bol bol yeşil yapraklı lifli besinler tüketmeye çalışın.

    Mide rahatsızlığı çekmek istemiyorsanız Ramazan ayında düzenli ve dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz.Ramazan ayında lifli gıaları fazla tüketmek bol sıvı almak yemeklerinizi ağır ağır yemek sizi hertürlü mide sıkıntılarından koruyacaktır.İftarda ve sahurda hafif besinleri tercih etmelisiniz.