Sağlıklı Hafıza İçin Çok Önemli Besinler

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda YAREN tarafından 23 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Sağlıklı Hafıza İçin Çok Önemli 5 Besin

    [​IMG]

    Sağlık uzmanları; Özellikle yemişlerin stresi azaltan antioksidan deposu olduğu, bazı besinlerin beyin tümörlerinin gelişimini bile azaltabildiği belirtiliyor.

    İşte sağlıklı bir zihin için tüketilmesi gerekenler

    Çilek: İçinde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen flavenoid bulunduran çilek hafızayı kuvvetlendiriyor. Yaşlanan beyin için ise yaban mersini tüketilmeli.

    Yumurta: Beynin ve hafızanın gelişmesini sağlayan kolin maddesi yumurtanın sarısında bulunur. Kolin barındıran yumurtanın özellikle 7 yaşın altındaki çocuklar tarafından tüketilmesi tavsiye ediliyor.

    Kahve çekirdeği: Taze öğütülmüş kahve çekirdeği vitamin, mineral, antioksidan ve amino asit deposudur. Düzenli olarak kahve içenlerin hafıza kaybı yaşamadığı belirtilirken Güney Kore’de yapılan bir araştırma, kahvenin beyin tümörünün büyüme hızını yavaşlattığını ortaya çıkardı.

    Somon balığı: Somon balığı gibi yağlı balıklarda bol miktarda omega-3 yağ asidi bulunur. Omega-3’teki bileşenler beyindeki sinyallerin aktarım hızını arttırıyor. Omega-3’te bulunan DHA asitinin eksikliği hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği ve şizofreniye neden olabiliyor.

    Yemiş: Fındık ve ceviz gibi kabuklu besinler beyne olumlu katkı yapan E vitamini içeriyor. Hafıza kaybı ve unutkanlıkla mücadele ediyor
    The Sun gazetesi ​