Safranlı Pİlav

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 10 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Usta Safranlı Pilav Tarifi
    Safranlı Pilav Tarifi Oktay Usta
    Safranlı Pilav Nasıl Yapılır Resimli Anlatım


    [​IMG]


    Malzeme :



    2 su b.pirinç
    200 gr.kuşbaşı et
    1 su b.nohut
    2 soğan
    1 çay k.safran
    1 portakal kabuğu rendesi
    o 1 su b.et suyu


    Hazırlanışı :

    Tavaya svıyağ alınarak etler sotelenir. üzerine soğanlar piyaz doğranarak ilave edilir, az su verilerk pişirilirpişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek pişirilir.diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvıyağda kavrulur, tuzu ayrlanır.bu arada pilav için et suyu hazırlanır.safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi sağlanır.

    portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir. pirinçler iyice kavrulunca et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.pilav ve et pişince kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır. daha sonra servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

    Afiyet Olsun