Safranlı Midye Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Safranlı Midye Çorbası Tarifi
    Safranlı Midye Çorbası Nasıl Yapılır
    Safranlı Midye Çorbası Resimli Tarifi

    safranlı midye çorbası malzemeleri:
    1 kg. midye
    3 adet taze yeşil soğan
    1 adet kuru soğan
    5 sap kereviz
    2 adet havuç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sirke
    yarım yemek kaşığı safran
    ½ su bardağı hazır çiğ süt kreması
    1 adet limonun suyu
    karabiber
    tuz


    [​IMG]



    safranlı midye çorbası tarifi:

    öncelikle, taze soğanların yalnızca beyaz kısımlarını, kuru soğanı, havucu, kereviz yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, yemeklik olarak ufak küçük doğrayalım. büyükçe bir tencerede tereyağını eritip, ufak doğradığımız sebzeleri de içerisine atalım. 1 yemek kaşığı su ilave edip, karıştırarak, öldürelim ve üstüne su ekleyerek 20 dakika kaynatalım. şayet varsa su yerine, 1, 5 litre balık haşlama suyu yemeğimizi daha da lezzetli yapacaktır. yemeğimiz pişerken, biz bu arada midyeleri fırçalayıp iyice temizleyelim. bir tencereye bir çay bardağı sirke, karabiber ve midyeleri koyup hafif ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, midyeler açılıncaya kadar pişirelim. midyelerin saldığı suyu da çorbaya ilave edelim. midyeleri ayıklayıp çorbanın içerisine atınız. safran, tuz, biber ekip, taze kremayı ilave edip, karıştırarak 10 dakika kaynatalım. sıcak sıcak ikram ediniz.

    afiyet olsun...