Sadrazam Kayığı

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 26 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Sadrazam Kayığı

    [​IMG]

    Malzemeler;

    5 kabak
    2 domates
    1 büyük kuru soğan
    200 gr. Kıyma
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Sosu için;

    1 su bardağı süt
    1 kaşık tereyağı
    1 kaşık un
    Tuz
    Kaşar peyniri

    Hazırlanışı;

    Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
    Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
    Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
    Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

    Beşamel sos;

    Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
    Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...