Sac Tava Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda DiScOvErEr tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. MALZEME LİSTESİ:

    _500 Gr. Kuşbaşı Dana Eti

    _10 Adet Sivri Biber

    _3 Adet Orta Boy Domates

    _1 Adet Küçük Kuru Soğan

    _Yarım Paket Margarin
    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI:

    İlk başta margarini tavamıza koyup eritiyoruz.Daha sonra ufak ufak doğradığımız sivri biberlerimizi ilave ediyoruz.Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanlarımızıda tavamıza ilave ediyoruz.Soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz.Sonra orta derece ateşte biraz daha pişirin.Domatesler yumuşasın.Daha sonra haşladığımız etimizi ilave ediyoruz.Üzerine istediğimiz kadar tuz ve baharatları ekliyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
     



  2. Cevap: Sac Tava Nasıl Yapılır?

    Discooooooooo ne yaptın sen yav...Bütün ramazan boyunca ne yapacaz biz forumda...Olmuyo amaaaa :DDD