Saç kavurma

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 4 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Saç kavurmanın yapılışı

    Malzemeler

    600 gr. kuşbaşı et (koyun)
    2 adet orta boy soğan
    3 adet yeşil sivri biber
    6 adet kırmızı dolmalık biber
    2 yemek kaşığı margarin
    1 adet iri domates
    1er çay kaşığı tuz, karabiber kimyon ve kekik
    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Teflon bir tavada margarinle et kavrulur.Etler suyunu bırakıp kızarınca piyazlık doğranmış soğan eklenerek üç dakika daha kavurmaya devam edilir. İnce doğranmış yeşil ve kırmızıbiber, rende domates, tüm baharatlar ve tuz ilave edilerek tatlandırılır. Etler iyice pişirilince sıcak servis yapılır