Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 24 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
    Resimli Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
    Roti Edilmiş Kuzu But Resimli

    Malzemeler

    10 adet kuzu but
    600 gr hardal
    6 diş sarımsak
    150 gr biberiye
    200 gr karabiber
    400 gr kırmızı toz biber
    50 gr ardıç
    4 adet defne yaprağı
    1 tutam tuz
    1 çay bardağı sıvı yağ

    Hazırlanışı
    Kuzu butlarına bıçak ile minik delikler açıp içine ardıç, defne yaprağı ve parçalara yarılmış 3 diş sarmısağı yerleştirelim. Hardalı kuzu butların üzerine sürelim. Bütün baharatları ve diğer sarmısağı ezip hardalın üzerine yedirelim. Fırınımızı 20 derecede ısıtıp kuzu butlarını ızgaraya yerleştirip ayçiçek yağının bir miktarını üzerine gezdirdikten sonra 20 dakika kızartalım. Fırın ısısını kademeli olarak 140 dereceye kadar indirip kuzu butları pişirelim. Kuzu butları pişerken suyunu ve diğer yağı ara ara üzerlerine gezdirip parlamasını sağlayalım. Etler tamamen piştiğinde rotilerin suyunu kuzu but sos ile çoğaltıp sarmısaklı ve biberiyeli sos ile dilimlenmiş kuzu filelerini, arzu ettiğiniz garnitürler ile servi yapabilrisiniz...

    [​IMG]