Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Roma Usulü Enginar Tarifi
    Resimli Roma Usulü Enginar Tarifi

    Roma Usulü Enginar

    Malzemeler:

    12 küçük ya da 6 büyük boy enginar
    Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
    1 (cup) su bardağı zeytinyağı

    İç Malzemesi :

    3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
    3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
    3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    Taze öğütülmüş karabiber
    1.5 limon, dilimlenmiş

    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin.
    Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın.
    İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.
    Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz.
    Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin.
    Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir.

    Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
    Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın.
    Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.