Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 25 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi
    Resimli Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi
    Roladen (Fileto Et Sarma) Nasıl Yapılır

    Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi Resimli

    Malzemeler

    hardal 4 silme çay kaşığı
    un 3 kaşık
    tereyağı
    karabiber (taze çekilmiş)
    domuz pastırmasi 4 ince dilim
    pırasa (doğranmış) 1 adet
    iç yağı 25 gr.
    taze kereviz yaprağı 2 sap
    havuç (doğranmış) 1 adet
    salatalık (turşuluk) 2 adet
    tuz
    soğan (küçük, çok ince çentilmiş) 1 adet
    et suyu 3 bardak
    sığır eti (sırt kısmından) 700 gr

    Hazırlanışı

    Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz). Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin. Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun. Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın. İçyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın. Tavaya sebzeleri koyarak karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin. Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin.

    Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın. Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıştırıcıyla püre oluncaya kadar karıştırın. Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın.

    Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun. Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın. Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin.

    Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun
    [​IMG]