Roka Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Roka Çorbası


    [​IMG]


    Malzemeler


    250 gr Roka
    1 Adet Soğan
    1 Kutu Krema
    3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu
    1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    1/2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi


    Soğanı yemeklik doğrayalım. Tavaya yarım çorba kaşığı sıvı yağı alalım. Soğanı
    yağda kavuralım. Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzelim. İnce ince kıyalım.

    Servis yapmadan önce çorbanın üzerini süslemek için bir miktar rokayı ayıralım.
    Doğradığımız rokaları soğanla birlikte kavuralım. Üzerine bir tatlı kaşığı limon
    suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edelim.

    Çorbanın içine bir kutu krema ekleyerek kaynatalım.

    Hazırladığımız çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
    (tüm çorba blendıra sığmayacağından azar azar ilave ederek blendırdan geçirin.)
    Roka Yaprakları ile servis yapın.

    Afiyet Olsun.
     



  2. valla ben bi mercimek bi tarhana bi de balık çorbasını biliyordum, hele roka çorbasını ilk defan duyyorum :f73: :f118: :f20: