Ricotta (İtalyan Peyniri)

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 13 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    RİCOTTA (İtalyan Loru)

    Lor gibi acı ve tatsız olmayan, özellikle ekmeğe sürülüp yenilmesi, taze, hafif ve lezzetli bir peynir çeşididir.Cheese cake turu pastalarda kullanilir.


    Malzemeler

    1 lt. süt (tam yağlı süt)
    250 ml. kefir

    Hazırlanışı:

    1- Çelik bir tencerenin içine sütü ve kefiri boşaltın. Tencereyi ocağa koyun ve ateşi iyice açın. Tencerein dibinin tutmaması için iyice karıştırmalısınız.

    2- Süt ısındığında karıştırmayı bırakın. Bu aşamada süt kesilmeye ve katı kısım yüzeyde toplanmaya başlayacak. Bu arada, dibe yapışmış olabilecek parçaları yüzeye çıkarmak için spatulayla tencerenin dibini hafifçe kazıyın.

    3- Sütün kesilmesi gerekiyor. Tüm süt parçaları yüzeye çıkmış olmalı ve suyla parçalar birbirinden ayrılmalı. Bu durmda peyniriniz hazırdır.

    4- Bir süzgecin içine tülbent serin altına derin bir kap koyun. Ve peyniri tülbentin içine boşaltarak peynirinizi süzün. Sonra tülbenti kıvırarak kalan sudan da kurtulun. Peyniri tülbentin içinden çıkarın. Ricottanız kullanıma hazırdır. 3-4 gün içinde tüketmelisiniz.

    Not: süzdüğünüz suyu ekmek, poğaça yapımında kullanabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Ricotta (İtalyan Peyniri)

    karnım acıkıt beniiiimmmmmm :(