Reştiyye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Reştiyye Tarifi
    Reştiyye nasıl yapılır

    Malzemeler
    Un (4 su bardağı) 500 gr
    Tulum peyniri 120 gr
    Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr
    Ceviz içi 120 gr
    Yumurta 6 adet
    Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr
    Kırmızı pul biber
    Maydanoz ½ demet
    Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr
    İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg

    [​IMG]

    Yapılışı
    Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
    Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin
    Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün
    Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin
    Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın
    Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın