Resimli Yılbaşı Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 28 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yılbaşı Yemekleri



    Kestaneli Palv İçin Gereken Malzemeler

    2 su bardağı pirinç (1 saat önceden ılık suda bekletilmiş)
    250 gr kestane
    1 adet havuç (küp küp doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı kuş üzüm
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1/4 çay kaşığı tarçın
    Tuz
    Karabiber
    2,5 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Kestaneli Plav Tarifi


    Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra çizin. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.Tencereye yağları koyun. Havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın. Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş üzümünü ilave edin.Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice süzün. Kavurduğunuz malzemeye ilave edin. Tuzunu ayarlayın.Pirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ağzına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlendirin.Pilavınızı küçük bir kaseye çok bastırmadan koyup, tabaklara ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Kasede pilavı fazla pastırmanız hamur olmasına sebep olur.
     



  2. Cevap: Resimli Yılbaşı Yemekleri

    Fırında Hindir Tarifi


    Fırında Hindi Malzemeler

    1 adet hindi
    10 adet arpacık soğan
    1 adet defne yaprağı
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet domates
    4 adet sivri biber
    Tuz, karabiber, kırmızı biber

    İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler


    2 su bardağı pirinç
    2 doluca yemek kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 kuru soğan
    200 gram kuzu ciğeri
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    3 su bardağı et suyu
    Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

    [​IMG]

    Fırında Hindi Tarifi


    Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
    Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.İçine 2 limon suyunu ilave edin.Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
    Sosun arta kalanını saklayın.Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.