Resimli Yaş Pasta Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 28 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Lezzetli Yaş Pasta Tarifleri Resimli
    Resimlerle Yaş Pasta Tarifi
    Yaş Pastalar Resimleri ve Tarifleri


    Şeftalili Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler:
    4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
    3/4 su bardağı toz şeker
    3/4 su bardağı elenmiş un
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çimdik tuz
    2 poşet kremşanti
    2 su bardağı soğuk süt
    3-4 adet şeftali

    Pandispanyayı ıslatmak için tercihen şeftali marmelatlı veya reçelli su (2/3 su bardağı kadar).Süslemek için file badem veya bisküvi kırıntısı

    Yapılış Şekli :
    Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile katılaşa kadar çırpıp dolapta hazır bekletin.
    Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.
    Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.
    Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin.
    Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır.
    Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın.
    Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin.
    Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın.
    Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün.
    350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası
    Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakın.
    Soğuyunca tırtıllı bıçakla keki ortadan ikiye kesin. İlk parçayı servis yapacağınız tabağa alıp reçelli su ile çok fazla olmayacak şekilde ıslatın.
    Kremşantinin yarıya yakınını sürüp doğranmış şeftalileri kata yerleştirin.
    İkinci parçayı üstüne koyup kalan kremşanti ile pastayı kaplayın.
    İsterseniz bir miktarını ayırıp sıkma torbası ile pastanızı süsleyin.
    Ayrıca file badem, ceviz, bisküvi kırıntıları ile kenarlarını kaplayarak da süsleyebilirsiniz.


    Ahududulu Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler :
    meyveli rulo kek
    tabanı için;
    2 paket burçak büsküvi
    2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
    muhallebisi için;
    6 yemek kaşığı un
    10 yemek kaşığı şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 kilo süt
    1 paket toz krem şanti
    üzeri için;
    hazır ahududulu sos
    Ahududu


    Yapılış Şekli :
    Büsküvileri ezerek un haline getiriniz sonra eritilmiş yağ ile karıştırıp. Bu karışımı, kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Rulo kek dilimlenip kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin. Muhallebi için gerekli olan malzemeler pişirilir ve ılıdıktan sonra içine krem şanti toz halde ilave edilip çırpın. Muhallebi, bisküvilerin üzerine dökülür. Hazır sos da muhallebinin üzerine döküldükten sonra bol ahududu ile süslenir. Servise yakın kelepçeli kalıptan çıkartılıp dilimlenir.*Bu pasta vişneli de çok güzel oluyor. Vişneli yapıldığı zaman hazır sos yerine; bir bardak vişne suyu, bir yemek kaşığı mısır nişastası ve bir yemek kaşığı şekeri pişirilerek hazırlanan sos muhallebinin üzerine dökülür. Üzeri de bol vişneyle süslenir.
     



  2. Cevap: Resimli Yaş Pasta Tarifleri

    Cevizli Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler
    5 yumurta
    2 çorba kaşığı kakao
    5 kahve fincanı un
    5 kahve fincanı şeker
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 limon kabuğu rendesi
    300gr ceviz

    Kreması:
    bir bardak süt
    1çorba kaşığı nescafe
    1 tane şokella muz kakaolu
    2 çorba kaşığı dolusu sarella
    2 çorba kaşığı dolusu labne peyniri
    1 bardak su

    Yapılış Şekli:
    Yumurta şekerle çırpılır. Un, kakao,çekilmiş ceviz, limon kabuğu, kabartma tozu konur karıştırılır. Yağlanmış kalıba konur. Karıştırılır. Yağlanmış kalıba konur. 180 derecelik fırında pişirilir. Soğutulur 2 ye kesilir. 1 kaşık kaseye 1 bardak su da ilave edilir. Kekin 2 tarafı ıslatılır 1 bardak sütle şokella muz çırpılır, labne peynir sarella konur karıştırılır. Keklerin 2 parçasına sürülür aralarına iri parça ceviz konur. Üstüne kapatılır. Her tarafı muntazam krema ile kapatılır üzeri süslenir. 1 gece bekletilir servis yapılır.


    Çikolatalı Yuvarlak Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler
    * 2 su bardağından 1 parmak eksik un,1(1,5 bardaktan fazla)
    * 6 yumurta
    * 1 su bardağı şeker
    * Yarım limon suyu
    * Limon kabuğu rendesi Yarım paket vanilya
    * 2 çorba kaşığı kakao

    Üzerini Ve Yanları Kaplamak İçin :
    * 150 gr krem şanti (hazırlanmış)
    * 1-2 çorba kaşığı kakao
    * 100 gr iç fındık
    * 1 kahve fincam Ukörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için)

    Krema İçin :
    * 1 yumurta
    * 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker :
    * 3çorba kaşığı
    * Yarım lt süt
    * Yarım paket vanilya
    * 2çorba kaşığı kakao
    * Yarım küçük paket margarin

    Krema Yapılışı :
    Bakır bir kapta yumurta,şeker,un, kakao,karıştırılır.Yavaş yavaş süt konup pişirilir.Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ konup karıştırılır.Kalıp yağlanır,unlanır.Fırın yakılır.Kakao ile un karıştırılıp elenir.Bakır bir kapta yumurtalar ile şeker çarpılıp koyu yoğur kıvamına getirilir.Limon kabuğu rendesi,vanilya limon su yu katılıp 1-2 defa daha çarpılır.Kakaolu elenmiş un konur.Karıştırarak kalıba boşaltılır.Orta ısılı fırindo 35-40 dakika pişirilir.Soğuyunca enine 3 parçaya kesilir.Parçalar, likörlü şekerli su ile nemlendirilir.Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.Kenarlara ve üste de krema sürülür,kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karıştırılsa bozulur.Krema pompasına doldurulup pastanın üzeı zevke göre süslenir.


    Pastanın üzeri,krem şanti yerine aralarına sürülen krem ile de süslenebilir.Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.
     



  3. Cevap: Resimli Yaş Pasta Tarifleri

    Fındıklı Kolay Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    1 Çay bardağı dövülmüş fındık
    ½ Çay bardağı su
    300gr Sarelle
    5 Yumurta
    5 Fincan un
    2 Çorba kaşığı pudra şekeri

    Yapılış Şekli:
    Yumurta şekerle çırpılır un kabartma tozu su ilave edilir karıştırılır dikdörtgen bir tepsi yağlanır, karışım dökülür,175 derecede pişirilir. Fırından çıkınca hemen sarelle sürülür fındık serpilir rulo yapılır üzerine pudra şekeri ekilir.


    Jöleli Pasta Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 paket (170 gr) vişne jölesi
    1 paket (15 ml) jelatin
    3 kap su, kaynamış
    10 adet taze veya konserve vişne (reçel de olabilir)
    5 yemek kaşığı yogurt
    10 adet Petit Beurre bisküvi
    Ortası açık kek kalıbı

    Yapılış Şekli:
    Önce vişneleri eşit aralıklar ile kalıbın altına yerleştirin.3 kap kaynamış su ile jöle ve jelatini plastik bir kap içinde eritin.Bu karışımdan bir kap alıp, yavaşça kalıba, vişnelerin üzerine boşaltın. Dikkatli olun vişnelerin yeri bozulmasın. Buzluğa koyup 15 dakika bekleyin, jöle sertleşsin.Bir kap daha jöle karışımından alın ve içine 5 yemek kaşığı yoğurt koyup mixer de karıştırın. İkinci kat olarak kalıba yavaşça boşaltın. Tekrar buzlukta 15 dakika sertleşinceye kadar bekletin.Son kalan bir kap jöle karışımının içine 10 adet pötibör bisküvisini koyup, mixerden geçirin. Ucunu ve son kat olarak yavaş yavaş kalıba boşaltın. Tekrar buzlukta 15 dakika kadar tutarak sertleşmesini bekleyin.Jöleyi kalıptan çıkarmak için, musluğa sıcak su doldurup, kalıbı içinde 15 saniye tutun. Kenarlarına hafifçe bastırarak kalıptan ayrılmasına yardım edin. Ters çevirerek geniş ve düz bir servis tabağına boşaltın.Arzu ederseniz ortasını krem şanti ile doldurup servis edebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir pasta.
     



  4. Cevap: Resimli Yaş Pasta Tarifleri

    Kaysılı Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler :
    • 2 adet çubuk tarçı
    • 1 çay kaşığı damla sakız ( dövülmüş)
    • 150gr. badem ( beyazlatılmış yarısı iyi kıyılmış )
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket uno pastaban
    • ½ kg. kuru kayısı
    • 4 su bardağı su
    • ½ su bardağı su

    Yapılış Şekli :
    Kayısıları 4 su bardağı su ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip kaynatın. Tarçınları çıkartın , düzgün kayısılardan 10 adet ( süslemek için ) ve yarım suyundan ayırın. Sıcak iken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabağına 3-4 çorba kayısı püresi yayın. Kekin bir katını üzerine koyup kayısı suyundan 5-6 kaşık keke serpin. Üzerine kayısı püresinden 1 cm. yayın iri kıyılmış bademi serpin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanını kaplayın süslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp pastanın üzerine dizin aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin. Şekeri yarım bardak su ile şeker sararana kadar kaynatın. Sıcak iken pastanın üzerine dökerek kaplayın. En az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

    Kabukları soyup hafif kavrulmuş bademe “ beyazlatılmış “ denir.

    Krep Pastası
    [​IMG]

    Gerekli Malzemeler:
    3 Yumurta
    2,5 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1/2 su bardağı şeker
    100 gr eritilmiş bitter çikolata
    1 paket vanilya
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 paket kremşanti
    1 paket labne peynir
    çikolata sosu

    Yapılış Şekli :
    Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkünolduğuncaince bir kıvamda krepler hazırlanır. Ben 20 adet krep hazırladım. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek içinyağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.

    Limonlu Bisküvili Pasta
    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 yumurta
    3 kaşık nişasta
    2 limonun suyu ve kabuklarının ince rendesi
    1 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    3 yemek kaşığı kadar tereyağ
    2 paket petibör bisküvi
    Dövülmüş fındık veya ceviz

    Yapılış Şekli:
    Orta boy bir tencerede yumurtayı çırpın.
    Limon suyunu ve rendesini, şekeri ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
    Suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
    Yağı koyarak bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
    Orta boy bir tepsiye bir kat bisküvi bir kat limonlu kremadan koyup malzemeleri bitirin.
    Üstüne fındık veya ceviz serpip soğuduktan sonra servis yapın.

    Afiyet Olsun !!! = )

     



  5. Cevap: Resimli Yaş Pasta Tarifleri

    Bu cevizli pastayı daha önce yapmıştım.Gerçekten çok lezzetli hepinize öneririm.