resimli tuzlu kurabiye tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 28 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimlerle tuzlu kurabiye yapılışı
    tuzlu kurabiyeler (resimli)
    kolay tuzlu kurabiye tarifleri


    [​IMG]

    Tuzlu Çubuk

    Malzemeler :
    1bardak un
    1adet yumurta
    3kaşık tereyağı
    1kaşık yoğurt
    1kaşık tuz
    çörekotu

    Yapılışı:
    Unu bir kaba alın yağ ile bıçak kullanarak kıyın, karışsınlar. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu hamuru 30dk dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları tezgahta yuvarlayarak uzatın, çubuk şeklini alsınlar. Bunları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin ve 160-170derecede pişirin.

    [​IMG]

    Tuzlu Kurabiye

    Bu malzemelerle 2 fırın tepsisi tuzlu kurabiye oluyor.
    isterseniz malzemeyi yarı orandada kullanabilirsiniz.

    Malzemeler:
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı sirke
    3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı mahlep,susam,çörekotu üzerini süslemek için
    2 yumurta sarısı üzeri için.
    alabildiği kadar un( kulak memesi yumuşaklığında olacak)

    Yapılışı:
    bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu tezgahın üzerine alın ve merdane ile açın fazla ince olmasın çünkü fazla kabaran bir hamur değil.açtığımız hamuru şekilli kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip 180 C fırınımıza koyuyoruz.afiyet olsun.
     



  2. Cevap: resimli tuzlu kurabiye tarifleri

    [​IMG]

    Tuzlu Bisküvi

    Malzemeler :
    3bardak un
    3adet yumurta
    3kaşık tereyağı
    1çaybardağı süt
    1çaybardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz

    Yapılışı :
    Unu eleyip ortasını açın ve içine yumurta, tereyağı, süt ve tuz katıp yoğurun. Bu hamuru 20dk dinlendirerek elinizle yuvarlak şekil verin, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, tuz ve peynir serperek 160derecede pişirin.

    [​IMG]

    Kandil Simidi

    Malzemeler :
    1 paket margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yumurtanın sarısı
    2 çay kasığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak 2 tatlı kaşığı da olabilir)
    1 çay bardağı yoğurt
    1 yumurtanın akı
    1 kase susam
    Alabildiğince un
    1 paket kabartma tozu

    Yapılışı :
    Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamur sertleşene kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verelim. Yağlı tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak yerlerine koyalım. Isıttığımız fırına koyarak pişirelim. Kandil Simidi kızarınca fırından çıkaralım. Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım.