Resimli Turta Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 16 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Turta Tarifleri

    Turta Tarifleri Resimli

    Çilekli Turta

    Malzemeler:
    1 ölçü Tatlı Turta Hamuru

    Çilekli Harç:
    300 gr. çilek reçeli (taneli)
    80 gr. ince dilimlenmiş badem

    [​IMG]

    Çilekli Turta Tarifi:
    - Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin. Harcı hazırlarken soğuması için kenarda bekletin.
    - Çilekli Harç: Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
    - Çilek reçelini kalıbın içindeki hamurun üzerine dökün, bir spatula ile yayın.
    - Bademleri üzerine serpiştirin.
    - Kalıbı fırına verin. Reçel kaynamaya başlayıp, bademler altın rengine dönene dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
    - Kalıbı fırından alın. Oda sıcaklığına gelene dek kalıbın içinde soğutun.

    --------------------------------------------

    Kayısılı Bademli Turta

    Malzemeler:
    1 ölçü Tatlı Turta Hamuru

    Kayısılı ve Bademli Harç:
    100 gr. şeker
    90 gr. oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
    50 gr. un
    150 gr. toz badem
    2 adet çırpılmış iri yumurta
    1 tatlı kaşığı vanilya esansı
    6 adet ikiye bölünmüş olgun kayısı

    [​IMG]

    Kayısılı Bademli Turtanın Yapılışı:
    Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin. Harcı hazırlarken soğuması için kenarda bekletin.
    - Kayısılı Bademli Harç: Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
    - Şeker, tereyağı, un, badem, yumurta ve vanilyayı mutfak robotuna aktarın. Orta hızda 2 dakika süreyle macun kıvamına gelinceye dek çekin.
    - Karışımı turta kalıbına aktarın. Bir spatula veya kaşık yardımı ile düzgün bir şekilde yayın.
    - Yarım kayısıları içleri aşağı bakacak şekilde, dıştan başlayıp merkeze doğru karışımın üzerine dizin.
    - Kalıbı fırına vererek turtanın üzeri altın rengine dönene dek yaklaşık 40 dakika pişirin.
    - Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelene dek soğuması için kalıbın içinde bekletin.

    ---------------------------------------------

    Vişneli Turta

    Malzemeler:
    1 ölçü Tatlı Turta Hamuru

    Vişneli Harç

    200 gr. krema 50 gr. yoğurt
    90 gr. oda sıcaklığında krem peynir
    1 tatlı kaşığı ince
    rendelenmiş limon kabuğu
    2 adet iri yumurtanın sarısı
    70 gr. esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın
    1 yemek kaşığı kiraz likörü
    500 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne

    [​IMG]

    Vişneli Turtanın Yapılışı:
    - Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin. Harcı hazırlarken soğuması için kenarda bekletin.
    - Vişneli Harç: Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Kremayı, yoğurdu, krem peyniri, limon kabuğu rendesini, yumurtaların sarısını, esmer şekeri, tarçını ve likörü orta boy bir kabın içinde pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın.
    - Kremalı harcı kalıptaki turta hamurunun üzerine aktarın ve yayın. Vişneleri üzerine yerleştirin.
    - Kalıbı fırına vererek üzeri hafifçe pembeleşip kıvamı koyulaşana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.
    - Kalıbı fırından alın. Oda sıcaklığına gelene dek kalıbın içinde soğutun.



    alıntı