(Resimli) Tel Şehriyeli Pilav Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Tel Şehriyeli Pilav Tarifi
    Lezzetli Tel Şehriyeli Pilav
    Tel Şehriyeli Pilav Yapılışı

    Derler ki; pilavın kıvamını tutturmak maharet ister, pirinçler hem pişmiş hemde tane tane ise pilav olmuş demektir ve pilavı lezzeti kıvamında yapabilen her yemeği yapar =))

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kahve fincanı Tel şehriyesi
    4 çorba kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Su
    2 bardak Pirinç
    Tuz

    Yapılışı
    Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.