Resimli Tavuklu Pilav Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 26 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. T
    Tavuklu Pilav nasıl yapılır



    Resimli Tavuklu Pilav Tarifi

    [​IMG]

    Tavuklu Pilav Malzemeleri :

    2 bardak pirinç
    3 bardak tavuk suyu
    2 çorba kaşığı margarin
    1/2 tavuk
    Tuz


    Tavuklu Pilav Hazırlanışı :
    Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.
    Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
    Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın.
    Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.
    Afiyet olsun.