Resimli Tatlı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 10 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tatlı Tarifleri


    Tatlı Tarifleri Resimli

    Malzemeler

    1 paket margarin, oda sıcaklığında
    1 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı irmik
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    2 yumurta
    4 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    şerbeti için:
    3 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    yarım limonun suyu
    üzerlerine:
    fındık içi

    [​IMG]

    H azırlanması

    1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.

    Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz

    Şerbetin hazırlanması


    3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    Ateşten alıp ılıtın.

    Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
    Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

    Şambalı Tatlısı Yapılışı

    Malzemeler


    2 Su bardağı şeker
    2 su bardağı irmik
    2 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı un
    1 kabartma tozu
    1 çay bardağı tussuz fıstık
    Şerbet
    4 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatın

    [​IMG]

    Hazılanışı

    şeker yoğurt irmik un ve kabartama tozunu karıştırıp yağlanmış
    tepsıye dökelim kaşıkla yayalım üzerine tussuz fıstıkları dizelim
    180 c fırında pişirelim iyice soğuyunca sıcak şerbeti dokelim
    afiyet olsun..

    Kalbura Bastı Tarifi


    Malzemeler


    200 Gram Tereyağı
    1 Yumurta
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Su Bardağı Pudra Şekeri
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1 Paket Kabartma Tozu
    Un
    1 Su Bardağı Ceviz

    Şerbet için

    5 Su Bardağı Toz Şeker
    4 Su Bardağı Su
    3 Damla Limon Suyu

    [​IMG]

    Hazırlanışı


    Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır.

    Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır.

    Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.

    Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 dereceli

    Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

    Şerbetin hazırlanması:

    Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir.

    Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.

    Limon ilave edilir.

    Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.

    Şerbet ılındıktan sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir.

    Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.

    Afiyet olsun.