Resimli Sebze Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sebze Yemekleri Tarifleri




    Resimli Sebze Yemeği Tarifleri



    Mısır Mücveri

    Malzemeler


    250 gr. mısır konserve

    2 adet yumurta

    5 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

    4 çorba kaşığı un

    3 çorba kaşığı sıvı yağ

    Tuz – Karabiberi

    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    [​IMG]


    Mısır Mücveri Tarifi


    Mısırın suyu süzülür. Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu eklenip çırpmaya devam edilir. Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır. Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harçtan l’er çorba kaşığı dökülür. Altın rengi alana dek önlü arkalı pişirilir.




    Kurutulmuş Biber Dolması

    Malzemeler


    kuru biber
    5 su b.pirinç
    1 soğan
    tutam maydonoz
    1 çorba k.salça
    300 gr.satır kıyması
    2 çorba k.reyhan
    2 çorba k.tane sumak
    tuz,karabiber
    su

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    İç harç için karıştırma kabına pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, salça, reyhan ve karabiber ve çok az su alınarak hazırlanır. kuru biberler sıcak suda bir süre bekletilerek
    yumuşatılır.Daha sonra hazırlanan harç biberlerin içine doldurulur ve tencereye dizilir.

    Üzerine biraz su konularak pişirmeye bırakılır. son olarak sumak bir süre suda bekletilir ve dolmaların pişmesine yakın bu su ilave edilerek bir süre daha pişirilerek sıcak servis edilir.

    Patlıcan Maşası yemek tarifi

    Malzemeler


    4 adet patlıcan
    1 kaşık toz şeker
    300 gr koyun eti
    3 adet domates
    2 adet kuru soğan
    4 diş sarımsak
    1 tutam tuz
    1 adet doğranmış domates
    4 adet sivri biber

    [​IMG]


    Patlıcan Maşası Tarifi

    Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım. Patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletelim. Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının üzerindeki kabuğu soyalım. Kuşbaşı etleri çiğden ortalarını bıçakla delip patlıcanların saplarına dizelim. Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı önlü kazartalım. Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım. Domatesleri rendeleyip içine sarmısakları küçük doğrayalım.Tuzunu ekleyelim. Bu karışımı patlıcanların üzerine yayarak dökelim. Çok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Dilimlenmiş domates ve sivri biberle süsleyip servis yapalım.


    Kurumuş Bamya Yemeği

    Malzemeler


    Dolu dolu iki avuç kuru bamya
    1 adet orta boy soğan
    Yarım kahve fincanı sıvı yağ
    Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salçası
    Tatlı kaşığının ucu ile biber salçası
    2 adet orta boy olgun domates
    2 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 adet limonun suyu
    tuz

    [​IMG]

    Yemeğin yapılışı

    Bamyaları kaynar suyun içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün. Dizildiği iplerden kurtarın.
    Tencereye yağı ve çok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun.
    Salçaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salçanın ham kokusu çıksın. Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın. Sarmısakları ince ince dilimleyin. Doğradığınız domatesleri (veya püreyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin. Yumuşayana kadar beş dakika pişirin. Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın. Bamyaları ve nohutu ilave edin.
    Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek özümsenene kadar 30-45 dakika arası kısık ateşte pişirin. En son limon suyunu ekleyip kapatın.