Resimli Perde Pilavı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 26 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pperde pilavı yapımı


    Resimli Perde Pilavı Tarifi

    [​IMG]

    Perde Pilavı Malzemeler

    Pilavı için:

    1 kase pirinç
    2 yemek kaşığı margarin
    2 kase tavuk suyu
    2 adet tavuk budu
    kuş üzümü
    karabiber, tuz

    Perde Pilavı Hamuru için:

    2 adet yumurta
    4 yemek kaşığı yoğurt
    100gr margarin
    1 paket kabartma tozu
    tuz
    aldığı kadar un

    perde pilavı tarifi

    Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.

    Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.Resimli Perde Pilavı Tarifi

    Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.Resimli Perde Pilavı Tarifi

    200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.