Resimli Pasta Yapımı

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 7 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pasta Nasıl yapılır



    Pasta Yapılışı

    Muzlu Rulo Pasta

    kek malzemeleri:
    4 yemek kaşığı toz şeker
    4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
    4 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    krema malzemeleri:
    1 litre süt
    3 yemek kaşığı un
    4,5 yemek kaşığı toz şeker
    2 yumurta
    kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
    1,5-2 muz
    hindistan cevizi
    isterseniz dövülmüş ceviz

    [​IMG]

    kekin hazırlanması:

    1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

    2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

    kremanın hazırlanması:

    1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)

    2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.

    3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.


    ISPANAKLI YAŞ PASTA

    Malzemeler
    3 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    5 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
    1 çay bardağı dövülmüş fıstık, 5-6 çilek

    [​IMG]

    ISPANAKLI YAŞ PASTA TARİFİ
    3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. Ispanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırınn. En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın. Fırını 170 C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. Isınmış fırında pişirin. Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Kek soguduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. Etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin.


    Prens Pastası

    Prens Pastası Malzemeler


    1,5 çay bardağı badem tozu
    125 gram margarin (eritilmiş)
    4 adet yumurta (beyazını ayırın)
    1,5 çay kaşığı kabartma tozu
    1,5 çay bardağı un
    1,5 çay bardağı şeker
    1 çay bar*dağı çikolata (rendelenmiş)
    2 yemek kaşığı kakao
    2,5 yemek kaşığı süt

    İçi için:
    2 poşet krem şanti
    Yeteri kadar süt
    Yeteri kadar kıyılmış çikola
    Yeteri kadar antep fıstığı

    [​IMG]


    Prens Pastası Tarifi

    Bir kapta eritilmiş margarin, şeker ve yumurta sarısı ile çırpın. İçerisine
    badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip
    karıştırarak hamur yapın.
    Yumurta beyazını kar haline getirinceye kadar mikserde çırpın. Kar haline
    getirdiğiniz yumurta beyazını yapmış olduğunuz hamura kaşıkla karıştırın.
    Yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.
    170 derece fırında pişirip soğutun. Kenarlarından 1,5-2 santim kadar
    bırakıp alt kısımlarını da kaşıkla çıkartın. Fırında parçaları 10 dakika kurutun.
    Krem şantiyi sütle çırparak pastanın orta kısmına kat kat koyun.
    Bir şanti, bir kurutulmuş kek parçaları ve aralarına çikolata, fıstık içi koyun .
    Üzerine kakao serperek servise sunun.